Dyrkning af pil.

Der findes mange forskellige arter pil i forskellige farver, men ikke alle er egnet til at flette med.

Tre eksempler på gode flettepil er:

Salix Alba (gul)

Salix "Americana" (synonym petiolaris) (rød)

Salix longifolie (grøn)

Eksempler på meget lange, kraftige pil, som er velegnet til ringe og kranse, er:

Salix Viminalis (båndpil) -

Dugpil

Pilen er let at dyrke og kræver kun lidt plads. Stiklinger tages af etårige grene, som afskæres i januar og gemmes et køligt sted. Grenene klippes i 30 cm lange stykker og sættes i jorden i marts/april (20-25 cm af stiklingen sættes under jorden) med 30-40 cm afstand. Der skal være mindst to sunde »øjne« over jorden. Det er en god idé at lægge et stykke plastic på jorden og lave huller, hvor pilen stikkes ned. Plasticen dræber ukrudtet og holder jorden fugtig. Regnvandet vil sive ned igennem hullerne ved stiklingerne. Det første år sætter pilen kun få skud, men der kommer flere og flere, jo ældre pilen bliver.

Japansk pil

 

Billedet her viser en af de sjove pilearter Japansk pil. Det bliver en stor busk. Dens grene bliver ofte flade. Det gør dem dekorative og velegnede til dekorationsbrug

 

 

Salix alba

Her vises en af de flotteste pilebuske. Dens strålende gule grenfarver kommer rigtig til sin ret om vinteren og bevares ved beskæring ofte, så der kommer unge skud. Den kan også blive et stort træ. Desuden er den god til pileflet. Dens navn er Salix Alba.

Hængepilen

Hængepilen her er en hængende udgave af Salix alba og hedder"Tristis"

Fletpil findes i et utal af sorter og i mange farver. Det kan give et flot farvespil både udenfor om vinteren, og i fletarbejdet for dem der måtte ønske det. Jeg nøjes med at nyde synet af de farvestrålende grene i vintertiden.