Løvehoved - Racebeskrivelse

Citat fra: dvaergkaninklubben.dk

Historie
Løvehoved stammer fra Belgien, hvor de kom frem i 1980èrne, men mest kendt er de nok fra England, hvorfra der er importeret flere dyr til Danmark.
Løvehoved blev optaget i Nordisk Kaninstandard 1. oktober 2003, efter at den havde været i Danmark nogle år.
Løvehoved har været udstillet på de to sidste landsudstillinger, første gang i Haderslev i 2004 hvor der var udstillet 5 stk. fra 4 avlere, året efter på landsudstillingen i Aars var der udstillet 4 stk. fra 1 avler.

Vægt
Løvehoved må veje fra 1300 til 1700 gram.
Idealvægt er 1500 gram.

Racepræg og præsentation
En rigtig løvehoved er en tætbygget kanin. Den er robust og kraftig bygget i muskulatur, har en rimelig kompakt og bred krop med kraftige for og bagben. Hovedet skal såvel hos hanner som hunner være i harmoni med kropstørrelsen. Panden og næseryggen er ret bred, og der er i det hele taget ikke noget spinkelt over en løve. Den har opretstående og relativt korte og brede ører, væsentligt kraftigere end på en hermelin. Ørerne virker egentlig kortere end de reelt er, manken skjuler nemlig ofte halvdelen af dem. Ideallængen er 6 - 7 cm. Øjnene er klare, og begge øjne skal have samme farve.

  Vores lille NINUS fandt vi på Tåsinge! Jeg så tilfældigvis en annonce få dage før vi skulle til Fyn og Tåsinge på en planlagt ferietur. Og aftalte at komme forbi. Vi faldt straks for denne søde lille næsten hvide kanin med de dejligste BLÅ øjne. Det skal efter sigende være lidt specielt! Synes I ikke også den er kær. Det er vistnok en hun!  Vi hentede hende sidst i august 2012, hun skulle da være omkring 6 mdr. gammel.

 Her først i oktober 2019 døde vores lille løvehoved-kanin "Ninus".
Den var blevet gammel og døjede med en del skavanker!Startsiden Se flere billeder